Присяжнюк: Збільшення посівів на 440 тис. га унеможливить дефіцит хлібопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Збільшення посівів на 440 тис. га унеможливить дефіцит хлібопродуктів

Аграрний ринок
187
Цьогорічний врожай зернових з запасом забезпечує внутрішні потреби країни, а формування рекордного продовольчого запасу дозволить уникнути дефіциту хлібобулочних виробів. Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.
Голова мінагрополітики нагадав, що для гарантування продовольчої безпеки посівні площі зернових цього року були збільшені на 440 тис. га. Зокрема, значно розширилися посіви гречки, проса, кукурудзи, а також цукрових буряків. "За допомогою збільшення площі посівів, внесення рекордної кількості добрив і закупівлі нових високопродуктивних комбайнів, які рухалися в складі механізованих збірних загонів з Півдня на Північ, нам вдалося ефективно організувати жнива і зібрати рекордний урожай", - повідомив Присяжнюк. За оцінками Мінагрополітики, цього року в Україні буде зібрано 48-51 млн т зерна. Така кількість із запасом покриває внутрішні потреби країни в зернових.
Втім, щоб перестрахуватися, планується зробити рекордні запаси продовольства Аграрним фондом. "Цього року на фінансування аграрного фонду спрямовано більше 7 млрд грн. Ці гроші дозволять сформувати потужний державний запас продовольства, який дозволить гарантувати продовольчу безпеку", - сказав Міністр.
Також він нагадав, що на сьогодні вже розпочато підготовку до посіву озимих культур під урожай 2012 року. Ними буде засіяно 9,2 млн га, що дорівнює торішньому показнику. Насінням українські аграрії забезпечені на 101%. Зараз підготовка ґрунту проведена на площі 3,3 млн га (36% до прогнозу).
На сьогодні триває закупівля сільгосптоваровиробниками мінеральних добрив для внесення під урожай наступного року. Станом на 28 липня, з урахуванням перехідних залишків, в наявності є майже 134,5 тис. т поживних речовин, що становить 28% до заявки (474 ​​тис. т).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас