Гроші на безпеку шахт Україна може взяти в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на безпеку шахт Україна може взяти в ЄС

Казна та Політика
231
Україна повинна активізувати міжгалузеву співпрацю з країнами-членами ЄС у сфері підвищення безпеки шахтарської праці. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко.
За його словами, для зниження рівня травматизму та подальшого розвитку галузі необхідно провести ряд реформ, зокрема, щодо цільового фінансування видаткових статей на оновлення обладнання і підвищення якості медичного обслуговування працівників галузі.
"Щоб зменшити кількість жертв на виробництві, потрібно передбачити фінансування вищезазначених напрямів. Необхідні кошти Україна може залучити за рахунок адресного фінансування програм в рамках міжгалузевого співробітництва з ЄС і ЄК", - повідомив Вечерко.
Депутат підкреслив, що вугільна промисловість - основа енергетичної безпеки, і це починають розуміти за межами кордонів нашої країни. "Країни ЄС сьогодні готові допомогти Україні збільшити рівень видобутку вугілля, і тим самим послабити її і свою енергозалежність від поставок блакитного палива. Відповідно, нам потрібно в найкоротший термін створити міжгалузеву групу за участю парламентаріїв, урядовців та експертів як з боку України, так і з боку ЄС, і спільно розробити конкретні взаємовигідні пропозиції, які можуть бути враховані Єврокомісією при формуванні бюджету вже в 2012 році. Таким способом без додаткового навантаження на держбюджет ми зуміємо підтримати галузь і поглибити міжгалузеву співпрацю", - заявив Вечерко.
Як повідомлялося, в результаті двох аварій на вугільних підприємствах в Луганській та Донецькій областях, що відбулися 29 липня, загинули 37 гірників. Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими шахтарями.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас