Соцопитування: Третина росіянин боїться дефолту в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцопитування: Третина росіянин боїться дефолту в США

262
Негативних наслідків можливого американського дефолту побоюється майже кожен третій (31%) економічно активний житель Росії.
Відповідно до соцопитування, проведеного 25 липня в РФ порталом Superjob.ru серед 1600 респондентів, 21% росіян поки не можуть визначити своє ставлення до можливої кризи американської економіки, передає Інтерфакс.
Тим часом страх перед можливим крахом американської економіки істотно впливає на популярність долара - зберігати свої заощадження в американській валюті вважають доцільним тільки 7% росіян. Більшість же (39%) надає перевагу рублям.
Зберігати заощадження в євро вважає надійним п'ята частина (22%) опитаних. А ще 18% респондентів думають, що найвигідніше вкладати гроші в іншу валюту (наприклад, у швейцарські франки), золото, нерухомість і предмети антикваріату.
У свою чергу 14% співгромадян взагалі не знають, в чому краще зберігати заощадження.
Між тим, міністерство фінансів США попереджає, що перший дефолт Америки може стати реальністю вже наступного тижня, тому що з 2 серпня американський Мінфін вичерпає можливості для фінансування держвитрат в повному обсязі.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас