Ситуація на АЕС "Фукусіма-1" виявилася кращою, ніж передбачалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація на АЕС "Фукусіма-1" виявилася кращою, ніж передбачалося

Енергетика
400
Концентрація радіоактивних ізотопів цезію і йоду в повітрі усередині першого реактора АЕС "Фукусіма-1" виявилася набагато нижчою за прогнозований раніше рівень. Про це сьогодні повідомила енергокомпанія "Токіо електрик пауер", яка є оператором аварійної станції.
Цей висновок був зроблений ТЕПКО з урахуванням результатів аналізу проб повітря, які напередодні були взяті вперше після аварії на "Фукусіма-1" за допомогою з'єднувальних труб з реакторної камери навколо циліндра з ядерним паливом. Такі виміри будуть проводитися найближчими днями також на другому реакторі і, як вважають в енергокомпанії, дозволять визначити фактичний стан пошкоджених енергоблоків.
За представленими ТЕПКО даними, зараз в 1 кубічному сантиметрі повітря всередині першого реактора вміст ізотопів цезію 137 становить 20 беккерелів, цезію 134 - 17 беккерелів, а йоду 131 - менше за допустимий рівень. Ці величини, зазначив представник регіонального штабу Комісії з атомної та промислової безпеки Дзюн'іті Мацумото, майже рівні вмісту радіонуклідів в повітрі усередині будівлі блоку. Як вважали раніше експерти, обсяг часток цезію і йоду в повітрі в реакторі повинен перевищувати їх концентрацію в будівлі приблизно у тисячу разів.
"Велика частина ізотопів цезію могла розчинитися у воді всередині камер реактора, що, ймовірно, знизило його вміст у повітрі", - зазначив Мацумото. Заміри проб повітря в цьому та інших блоках, за його словами, продовжаться для підтвердження результатів аналізу перших проб.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас