Банки Японії зазнали збитків через низький попит на кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії зазнали збитків через низький попит на кредити

Валюта
334
Найбільші банки та брокерські компанії Японії зазнали збитків у квітні - червні 2011 року через різке зниження попиту на кредити після потужного землетрусу в березні і скорочення інвестицій у роздрібний бізнес.
Три найбільших японських банки - Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group і Sumitomo Mitsui Financial Group - зіткнулися з проблемою обмеженого попиту на кредити на внутрішньому ринку, тому що компанії прагнуть погасити борги, замість того щоб брати нові позики.
Прибуток Mizuho Financial Group впав на 36%, а Sumitomo Mitsui Financial Group - на 2,4%, і тільки прибуток Mitsubishi UFJ Financial Group збільшився в три рази за рахунок купівлі акцій американського банку Morgan Stanley, проте річний прогноз компанії не змінився.
Обсяги банківського кредитування, одного з основних джерел доходу для японських банків, знизилися в червні в 19-й раз поспіль за підсумками місяця, незважаючи на те що багато хто очікував на зростання попиту на кредити після удару стихії 11 березня. Низький попит на кредити змушує банки йти на більший ризик і шукати джерела доходів за кордоном.
"Кредитування в Японії дуже слабке, і перспективи поки не дуже райдужні. Питання в тому, як довго банки зможуть це компенсувати за рахунок нарощування кредитування за кордоном", - відзначає Тікако Хоріуті, аналітик Fitch Ratings в Токіо.
Діяльність інвестиційних і брокерських підрозділів банків також негативно позначилася на прибутках найбільших кредиторів через слабкі результати операцій з цінними паперами.
Квартальні результати провідної брокерської компанії Японії - Nomura Holdings - виявилися вищими за очікування аналітиків, однак головний конкурент компанії - Daiwa Securities - показала збиток за підсумками п'яти кварталів з шести.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас