Мінфін США у разі техдефолту віддасть пріоритет з виплат власникам держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США у разі техдефолту віддасть пріоритет з виплат власникам держоблігацій

Казна та Політика
613
Міністерство фінансів США у разі відсутності домовленості щодо підвищення стелі держборгу буде віддавати пріоритет відсотковим платежам на користь власників держоблігацій. Про це повідомляють агентства Bloomberg і РІА Новини з посиланням на неназваного представника адміністрації президента країни.
Офіційна заява з приводу пріоритетних виплат Мінфіну очікується не раніше закриття фінансових ринків у п'ятницю. Дане рішення про пріоритети змушує владу вибирати між виплатами власникам боргових цінних паперів, виплатами з соціальних програм і виплатами військовослужбовцям.
США 16 травня "пробили" чергову стелю держборгу, визначену конгресом минулого року в 14,3 трлн доларів. Тепер в адміністрації є чотири дні, щоб уникнути дефолту, який може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на 2,4 трлн. За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, за прогнозами, складе близько 1,5 трлн доларів.
Всього на серпень припадають виплати за держоблігаціями на суму 500 млрд доларів, у тому числі за борговими зобов'язаннями на 90 млрд виплати повинні бути здійснені 4 серпня, а за борговими цінними паперами на 30 млрд - 15 серпня.
Раніше влада США говорила про відсутність можливості визначити пріоритети з виплат, оскільки це буде означати відхід від обіцянки виконувати всі взяті зобов'язання.
Напередодні в Білому домі заявили, що шанси на досягнення до 2 серпня серйозного компромісу між адміністрацією США і республіканцями з питань підвищення стелі держборгу і скорочення бюджетного дефіциту тануть, але поки ще існують.
У середу Мінфін США вкотре нагадав, що якщо партії не домовляться, то країна з 2 серпня не зможе дати гарантії за своїми міжнародними зобов'язаннями, а саме міністерство не зможе оплачувати рахунки уряду.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас