Глави банків США закликають владу домовитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глави банків США закликають владу домовитися

Казна та Політика
799
Глави чотирнадцяти найбільших банків, страхових та інвестиційних компаній Сполучених Штатів Америки в четвер закликали Білий дім і Конгрес США домовитися з питань боргових зобов'язань та дефіцит бюджету, передає радіостанція "Голос Америки".
"Відкритий лист" фінансистів, інвесторів і банкірів поширений у всесвітній мережі провідними інформаційними агентствами. Три його абзаци сповнені надій і переживань, як за долі сімей простих американських громадян, так і за економічне майбутнє Сполучених Штатів, нові робочі місця після можливого дефолту.
"Ми пишемо вам сьогодні, щоб закликати вас діяти цього тижня, досягти згоди, яка буде гарантувати, що наша країна продовжує виконувати всі свої фінансові зобов'язання, і це потягне за собою значимі і конкретні кроки для нашої країни на міцній фінансовій основі", - йдеться у зверненні, яке підписане керівництвом Bank of America, Goldman Sachs, BNY Mellon, JP Morgan та іншими.
Американські фінансисти "настійно рекомендують" офіційному Вашингтону досягти згоди цього тижня ще до того, як 2 серпня, наступного вівторка, може бути оголошений дефолт за фінансовими зобов'язаннями країни.
Нагадаємо, США ще в травні 2011 р. досягли законодавчо встановленої межі держборгу в 14,3 трлн дол, і лише додаткові бюджетні доходи і ряд формальних прийомів поки дозволяють федеральному уряду платити за своїми рахунками. Однак якщо конгрес не підвищить ліміт держзапозичень до 2 серпня 2011 р., Сполученим Штатам загрожує дефолт за державними облігаціями - вперше в історії.
Теоретично уряд може в такій ситуації заморозити фінансування соціальних програм, щоб не припиняти відсоткові виплати за облігаціями, проте в будь-якому випадку це не може тривати довго. Наразі кожен долар державних витрат на 40% фінансується з позикових коштів.
З 1993 р. конгрес США в 16 випадках задовольняв запити Мінфіну на підвищення планки держборгу, жодного разу не відмовивши уряду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас