Нафта торгується різноспрямовано на тлі новин із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на тлі новин із США

Енергетика
241
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку в п'ятницю, що пов'язано з політичними та економічними новинами із США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 09:20 мск знизилася на 0,35 долара, або на 0,36% - до 97 доларів за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,18 долара, або на 0,15% - до 117,54 долара за барель.
Голосування в конгресі США за проектами підвищення стелі держборгу і зниження дефіциту бюджету було перенесено з четверга на майбутні вихідні, наближаючи крайній термін, після якого країна не зможе виконувати своїх фінансових зобов'язань. Якщо до 2 серпня консенсус досягнутий не буде, міжнародні рейтингові агентства оголосять в США техдефолт і позбавлять найбільшу світову економіку найвищого кредитного рейтингу. Раніше офіційний представник Білого дому Джей Карні заявляв, що шанси на те, що до 2 серпня буде досягнутий компроміс, невеликі. Однак за наявності політичної волі це можливо, додав він.
"Всі погляди звернені на боргові проблеми США", - говорить цитований агентством Bloomberg керівний директор Commodity Broking Services Pty. в Сіднеї Джонатан Барратт.
Водночас позитивні статдані з ринку праці та нерухомості США дещо послабили побоювання за темпи відновлення економіки. У четвер стало відомо, що кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США за минулий тиждень впала сильніше, ніж прогнозували аналітики, - на 24 тис. замість 3 тис., склавши 398 тис. Обсяг незавершених угод із продажу будинків на вторинному ринку США в червні збільшився на 2,4% в порівнянні з травнем, хоча аналітики прогнозували його зниження.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас