У США продають місто-привид — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США продають місто-привид

Нерухомість
591
У США знову виставили на продаж занедбане містечко Сценик (штат Південна Дакота). Місто можна придбати за 799 тисяч доларів.
Зараз власницею ділянки площею 18,6 гектара, на якій розташовується місто, є американка Туайла Мерріл. Вона довгий час скуповувала тут землю в надії пожвавити місто. Проте потім здоров'я жінки різко погіршилося і їй довелося виїхати на лікування до Міннесоти, передає Лента.ру
Продажем містечка займається її дочка Ліенн Кістер. Раніше Сценик вже виставлявся на продаж. Тоді за нього просили 3 мільйони доларів, однак покупців знайти не вдалося.
Наразі в містечку є поштове відділення, автозаправка з продуктовим магазином, бар, музей, два житлових будинки і дві в'язниці. Зараз у Сценику проживає всього 8 осіб. При цьому через нього щодня проїжджає близько 700 машин, проте більшість з них тут не зупиняється.
Сценик - не перше подібне містечко в США, виставлене на продаж. У квітні минулого року на інтернет-аукціоні eBay за 370 тисяч доларів було продане міні-місто Вауконда (штат Вашингтон). Спочатку вартість містечка становила всього один долар. У 2007 році на eBay за три мільйони доларів було продане містечко Альберт, яке пізніше було перепродане за 880 тисяч доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас