Українська делегація обговорить у Москві газову проблему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська делегація обговорить у Москві газову проблему

Енергетика
304
Наприкінці поточного тижня чергова українська делегація відправиться на переговори до Москви. Сторонам належить обговорити газову проблему. Про це повідомляє російська "Независимая газета", посилаючись на джерела, близькі до Міненерго.
Раніше анонсована на 31 липня зустріч президентів Віктора Януковича і Дмитра Медведєва була скасована. Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов пов'язує це з тим, що прийнятного для Москви і для Києва рішення не знайдено.
При цьому газета нагадує, що Янукович недавно говорив про прийдешнє розформування "Нафтогазу України". Реструктуризація "Нафтогазу" і створення на його основі нових компаній означали б скасування чинних українсько-російських контрактів. Адже де-юре не стало б однієї зі сторін, що підписали документ. Нові документи можна було б підписати на інших умовах, кажуть чиновники в Києві. Але той факт, що російський президент знову відклав зустріч з українським колегою, багато експертів у Києві витлумачують як своєрідну відповідь: поступок не буде.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас