Експерт: У вересні бензин подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У вересні бензин подорожчає

Енергетика
791
Заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев вважає, що ціни на нафтопродукти найближчим часом не зміняться. Однак з вересня відбудеться зростання ціни, оскільки тоді вводяться в дію поправки до Податкового кодексу, в результаті яких буде рости акцизний збір, що і призведе до подорожчання палива. Про це експерт сказав на прес - конференції, передає кореспондент УНН.
"Можна очікувати, що найближчим часом ціни на ринку не зміняться. В більшості трейдерів існує потенціал для зниження цін на нафтопродукти, але внаслідок того, що протягом перших п'яти місяців цього року відбувалося штучне стримування цін на АЗС, то слід очікувати, що трейдери будуть компенсувати ті збитки, які вони отримали в результаті цього", - повідомив Рябцев.
Він також припустив, що нинішні ціни на паливо збережуться до початку осені.
"Якщо не зміниться ситуація на світових ринках нафтопродуктів, а такого не очікується протягом найближчого місяця, то той рівень цін, який зараз сформувався на бензино-дизельне паливо, збережеться до початку осені", - сказав Рябцев.
Нагадаємо, на початку липня парламент відмовився розглядати законопроект про продовження терміну дії пільгових ставок акцизів на моторне паливо. У Міненерго заявили тоді, що проти цієї ініціативи виступає Мінфін. Експерти запевнили, що якщо законопроект не буде схвалений, вартість нафтопродуктів уже в серпні зросте в середньому на 50 копійок за літр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас