В Україні сьогодні набуває чинності закон про захист економічної конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні сьогодні набуває чинності закон про захист економічної конкуренції

Казна та Політика
1026
В Україні сьогодні набуває чинності закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно удосконалення правового регулювання у сфері захисту економічної конкуренції". Його текст опублікований у виданні "Голос України".
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 5 липня прийняла в другому читанні і в цілому урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" (відносно удосконалення регулювання у сфері захисту економічної конкуренції)", що передбачає збільшення мінімального розміру штрафів (4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за порушення антимонопольного законодавства. Цей законодавчий акт № 7419 від 02.12.2010 р., розроблений за власною ініціативою АМКУ, підтримали 252 народних депутати.
Ухвалений законопроект удосконалює правове регулювання у сфері захисту економічної конкуренції, зокрема, уточнює перелік питань, з яких надаватимуться висновки про кваліфікації дій, органи Антимонопольного комітету України (АМКУ), які мають право надавати ці висновки, підстави закриття розгляду справи про узгодження дії, концентрацію суб'єктів господарювання.
Також збільшується мінімальний розмір штрафів (чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за порушення антимонопольного законодавства і дозвіл іноземним суб'єктам господарювання оплачувати витрати, пов'язані з розглядом їх заяв, в іноземній валюті.
Згідно із документом, плата для відшкодування витрат, пов'язаних із розглядом заяв вноситься у гривнах. Суб'єкти господарювання з місцезнаходженням за межами України можуть вносити плату в євро або доларах США за офіційним курсом Національного банку України на день внесення такої плати.
Статтю 62 Закони "Про захист економічної конкуренції" (Визначення і числення термінів в законодавстві про захист економічної конкуренції) доповнено положенням, що в разі неотримання документів Антимонопольним комітетом України або його територіальним відділенням відповідна особа надає належні докази на підтвердження факту здачі таких документів на пошту. Нагадаємо, 19 квітня 2011 р. ВР ухвалила за основу цей урядовий законопроект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас