"Бідні" нардепи перевищили ліміт польотів майже на 2 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бідні" нардепи перевищили ліміт польотів майже на 2 мільйони

Казна та Політика
382
Народні депутати України перевищили ліміт польотів майже на 2 мільйони гривень, повідомляє "Українська правда". Кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 800 гривень на рік, тобто 6 700 гривень за квартал, повідомляє видання з посиланням на Апарат Верховної Ради, який дав відповідь на запит, зроблений на підставі Закону "Про доступ до публічної інформації".
Апарат ВР надав списки депутатів, які вийшли за ліміти на безкоштовний транспорт протягом першого кварталу 2011 року.
У фракції Партії регіонів 70 депутатів відлітали більше, ніж їм належить.
Максимальне перевищення дозволеного ліміту зробив "регіонал" Сергій Васютін, який "витратив у десять разів (!) більше, ніж йому було наказано", за перший квартал 2011 року він перевищив норму безкоштовних перевезень депутатів на 68 тисяч гривень, зазначає "Українська правда". Серед представників Партії регіонів на другому місці депутат Дмитро Святаш, що перевищив норму на 37 тисяч гривень.
У фракції "БЮТ-Батьківщина" перевищили ліміт 24 народних депутата. Найбільше витратив член цієї фракції Андрій Сенченко, що перевищив норму на 51 тисячу гривень. На другому місці - Олег Радковський (перевищення на 49 тисяч гривень).
У фракції НУ-НС 19 народних депутатів перевищили ліміт. Найбільше перевищення норми користування безкоштовним транспортом у Тараса Стецьківа - 38 тисяч гривень. На другому місці - Петро Ющенко (33 тисячі).
У фракції КПУ перевищили ліміт 11 народних депутатів. Серед комуністів найбільше перевищення витрат бюджетних коштів у депутата Євгена Царькова - 32 тисячі гривень. На другому місці - Сергій Храпов (24 тисячі гривень).
У фракції Народної партії тільки два депутати перевищили ліміт - Микола Деркач (на 18 тисяч гривень) і Сергій Гриневецький (16 тисяч гривень).
У депутатській групі "Реформи заради майбутнього" найбільше ліміт перевищили Олександр Бобильов (34 тисячі) та Іван Денькович (24 тисячі).
Усього за перший квартал перевищили свої ліміти на безкоштовний транспорт 135 депутатів - вони витратили більше, ніж потрібно, на 1 мільйон 800 тисяч гривень.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас