Суслов: ЄС не має наміру залучати Україну в Єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суслов: ЄС не має наміру залучати Україну в Єврозону

Казна та Політика
1337
Досвід Греції показав, що Європейський союз не має наміру залучати Україну до єврозони. Про це під час прес-конференції сказав фінансовий експерт Віктор Суслов, передає кореспондент УНН.
"Навряд чи Євросоюз візьме Україну до складу єврозони. Україна більша за Грецію і, навряд чи, хто захоче фінансувати можливі дисбаланси... Дивлячись на процес виділення допомоги Греції, стає зрозумілим, що Україна не має реальних перспектив участі в єврозоні", - зазначив Суслов.
За його словами, країни, що ввійшли до єврозони позбавлені можливості проводити самостійну фінансову політику, що призвело до дисбалансу між більш розвиненими країнами і менш розвиненими країнами ЄС.
Як повідомляв УНН, Президент України Віктор Янукович вважає євроінтеграцію пріоритетним напрямом у міжнародній політиці.
Єврозона - поняття, що означає 17 країн Європейського союзу, офіційною валютою яких є євро. Ці держави мають право випускати монети і банкноти, номіновані в євро. Європейський центральний банк відповідає за грошово-кредитну політику країн єврозони.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас