Найбільші американські корпорації готуються до дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші американські корпорації готуються до дефолту

Казна та Політика
3504
Провідні компанії США вживають заходів на випадок, якщо американський уряд не зможе проводити виплати з казначейських зобов'язань. Про це повідомляє ІТАР ТАСС.
Незважаючи на те, що більшість банкірів, інвесторів і директорів американських компаній поки переконані, що республіканці і адміністрація Обами все-таки досягнуть компромісу, керівництво багатьох компаній вже вживає заходів з метою мінімізувати збитки у разі паніки на фінансових ринках, яка очікується в випадку дефолту.
Так, фінансові компанії більшою мірою, ніж звичайно, хеджують свої ризики, купуючи активи, які не втратять у вартості, у випадку, якщо впадуть в ціні долар, акції американських компаній та облігації уряду США. Крім того, в цей період значно зростає попит на золото, ціна якого вже перевищила рекордні 1,6 тис доларів за трійську унцію.
Керівники багатьох компаній створюють додаткові резерви ліквідних засобів. "В умовах нинішньої невизначеності ми обираємо вичікувальну позицію. Десять відсотків наших активів переведені у готівку. У квітні цей показник складав всього 2%", - повідомляє Кейт Вірц, фінансовий директор компанії, що керує активами розміром 18 млрд дол.
"У залі торгових операцій у нас немає жодного вільного робочого місця. І так триватиме до 2 серпня. Навіть з роботи ніхто не йде раніше 16:30", - говорить керівник одного з відділів банку "Морган Стенлі" Джим Карон.
"Мабуть, короткостроковий провал" ринки дуже навіть влаштує. Чудовий привід підкоригувати", - пише paolo_a.
"Чи буде він короткостроковим, проблеми то структурні та поточні перетурбацій - це всього лише один з етапів, точно наслідки навіть короткострокового провалу прорахувати важко, на ринку деривативів величезні позиції з відсоткових інструментів, заколбасити може так що... ті ж CDS по США після офіційного дефолту.... покупці страховок отримають всі формальні права вимагати виплат за страховками )))", - вважає ugfx.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас