Суд у справі Тимошенко оголосив чергову перерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у справі Тимошенко оголосив чергову перерву

Кримінал
529
Захисник екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Микола Сірий заявив відвід головуючому судді Родіону Кірєєву. Про це адвокат заявив під час судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вважаю, дії судді свідчать про його упередженість. У зв'язку з цим заявляю судді Родіону Кірєєву відвід", - заявив Сірий.
Захисник зазначив, що суддя не задовольнив клопотання про закриття справи і продовжив слухання, що, на думку захисту, суперечить законодавству. На думку адвоката, суддя також не зміг озвучити дію і суть злочину.
Кірєєв оголосив перерву до 15:10 для розгляду відводу.
Зазначимо, на засідання прибув ще один захисник Тимошенко - Олександр Плахотнюк.
Раніше суд не задовольнив клопотання захисника Тимошенко Миколи Сірого про закриття справи, посилаючись на відсутність підстав для закриття справи.
"При відсутності дії злочину подальший розгляд справи неможливо. Прошу закрити справу за відсутністю дії злочину", - заявив Сірий, подаючи клопотання.
"На стадії початку судового слідства захист заявив три таких клопотання. Пропоную вирішити питання цього клопотання так само, як і попередні. Ми не можемо, не розпочавши досліджувати докази, робити висновки. Наша спільна думка - не підтримувати це клопотання, тому що немає підстав", - висловив свою думку представник прокуратури.
Раніше, задовольнивши клопотання представника прокуратури Лілії Фролової, Печерський райсуд Києва приєднав роздруківки з Twitter екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до матеріалів суду.
Клопотання прокурора підтримала і сама Тимошенко .
Нагадаємо, раніше суддя Родіон Кірєєв відмовився зменшити кількість співробітників МВС, які перебувають в залі судового засідання.
Сьогодні Печерський районний суд м. Києва продовжив судове засідання у справі екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Під будівлею Печерського районного суду м. Києва вже відбувається акція протесту. У ній беруть участь до 100 осіб. Про це повідомив начальник прес-служби ГУ МВС м. Києва Володимир Поліщук. "На даний момент під райсудом проводять акцію протесту до 100 чоловік. Київська міліція виділила 50 співробітників міліції для охорони громадського порядку біля суду", сказав Поліщук.
22 липня засідання тривало до пізнього вечора. Останнє клопотання, що тоді розглядав суд, було про закриття справи. Суд відмовив у його задоволенні, пославшись на відсутність підстав.
Раніше в п'ятницю Печерський районний суд не задовольнив клопотання захисту екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про відвід головуючого судді Родіона Кірєєва. "Відвід у зв'язку з тим, що головуючий суддя Родіон Кірєєв після закінчення робочого дня Печерського суду, продовжив засідання до 17:00. Це порушення Трудового кодексу. Дії судді Кірєєва викликають сумніви, говорять про його упередженість", - заявив адвокат Олександр Клопотнюк.
Суд послався на те, що немає підстав для відводу, оскільки продовження засідання після закінчення робочого дня Печерського суду не суперечить Кримінально-процесуальному кодексу України.
Також суд прийняв рішення не задовольняти клопотання захисту Юлії Тимошенко про відправку справи в Генпрокуратуру для доопрацювання слідчим обвинувального висновку.
Крім того, у п'ятницю повторно зачитали обвинувальний висновок у відношенні Тимошенко. Суд мотивував своє рішення забезпеченням права на захист підсудної.
Кримінальну справу щодо газових домовленостей проти Тимошенко передали до Печерського районного суду Києва 17 червня.
24 червня 2011 р. розпочався судовий процес над екс-прем'єр-міністром України, лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко щодо "газової справи". Її звинувачують у перевищенні службових повноважень та прийнятті одноосібного рішення при укладанні газових угод у 2009 р. Генеральна прокуратура України обрала щодо Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас