Експерт: Дефолт Україні не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дефолт Україні не загрожує

Казна та Політика
1279
Борги України перевищують планку, встановлену законом про держбюджет, але поки загрози дефолту немає. Про це заявив колишній керівник Міністерства фінансів України Ігор Уманський.
"У короткій перспективі, говориться про поточний рік, загрози дефолту немає. Зараз і ліквідність, і надходження до держбюджету, і, найголовніше, навантаження з обслуговування і погашення державного боргу не настільки значні, щоб говорити про загрозу дефолту найближчим часом. Між тим, ситуація з такими темпами накопичення боргу спричинить значні проблеми для наступного уряду", - пояснив Уманський в інтерв'ю Радіо Свобода.
Екс-глава Мінфіну також попередив, що без кредиту МВФ Україні буде дуже важко.
"Питання не стільки в залученні як такому. Без програми з МВФ у нас буде ситуація, коли зовнішній світ буде сприймати економіку і фінанси України як такі, що розвиваються неринковим і невідповідним світовим стандартам способом. А це означає, що будь-долар, який вчора планував зайти в українську економіку як інвестиція, не піде", - додав Уманський.
У червні, згідно з даними Мінфіну, державний борг України перевищив 60 млрд. доларів. Зовнішній державний борг за останні півроку зріс на 10%, а внутрішній - більш ніж на 12%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас