Японці підтримують відмову від АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці підтримують відмову від АЕС

Енергетика
337
В ході соціологічного опитування, проведеного в Японії минулими вихідними, більшість японців підтримала прем'єр-міністра Наото Кана в його бажанні скоротити залежність країни від атомної енергетики, однак хотіла б відправити його самого у відставку, пише The Japan Times.
"70,3% респондентів схвалюють заклик Кана не покладатися тільки на атомну енергетику, проте кількість тих, хто підтримує його кабінет, скоротилася за останній місяць на 17,1% і склала всього 29,4%. Це найнижчий його рейтинг з моменту інавгурації минулого року", - повідомляє видання.
Зокрема, за даними опитування, 31,6% висловилися на користь ідеї "суспільства без атомної енергетики" Кана, при цьому 38,7% підтримали цю ідею частково.
66,9% вважають, що Кан має піти у кінці серпня, коли завершиться сесія парламенту.
78,2% опитаних схвалюють законопроект про поновлювані джерела енергії, який спрямований на створення механізму для енергетичних компаній, що дозволяє їм купувати сонячну енергію за фіксованими тарифами, 14,2% - проти.
Одночасно з власним рейтингом чинного японського прем'єра, в червні-липні знизилася популярність і владної Демократичної партії Японії (ДПЯ). Зараз її підтримало 14,7% респондентів, що на 7,2% нижче за колишні показники. Політологи відзначають, що це найнижчий рейтинг ДПЯ з вересня 2009 року, коли партія прийшла до влади.
У дослідженні взяли участь 1014 респондентів, яких випадково вибрала комп'ютерна програма. Опитували мешканців всі країни, виключаючи префектури району Тохоку, постраждалі в результаті землетрусу і цунамі, уточнює видання.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас