Нафта дешевшає через відсутність прогресу в переговорах з держборгу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через відсутність прогресу в переговорах з держборгу США

Енергетика
573
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі відсутності прогресу в переговорах щодо ліміту держборгу США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 7:40 мск знизився на 1,06 долара, або на 1,06% - до 98,810 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,79 долара, або на 0,67% - до 117,880 долара за барель.
США 16 травня подолали чергову стелю держборгу, визначену конгресом минулого року в 14,3 трлн доларів. У адміністрації є близько тижня, щоб уникнути технічного дефолту, який може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на 2,4 трлн доларів. За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, за прогнозами, складе близько 1,5 трлн доларів.
Як стало відомо в суботу, президент США Барак Обама збирав членів конгресу в Білому домі для того, щоб парламентарії пояснили, як саме вони збираються запобігти технічному дефолту [дефолту], що насувається. Переговори, однак, тривали менше години: сторони розійшлися без будь-яких заяв. Спікер палати представників Джон Бонер, лідер демократів у палаті Ненсі Пелосі, глава демократичної більшості сенату Гаррі Рід і керівник сенатських республіканців Мітч Макконнелл з Білого дому вирушили на консультації з членами фракцій.
"(Хід переговорів, - ред.) впливає на думки щодо перспектив попиту на нафту в США і додає невизначеності", - пояснив агентству Bloomberg економіст National Australia Bank Ltd. в Мельбурні Бен Вестмор, додавши, що на настрої інвесторів впливають і більш довгострокові структурні проблеми в Європі, які, на думку експерта, будуть ще одним ризиком для рівня світового попиту на "чорне золото".
До того як ринки дізналися про хід переговорів з питань держборгу США, нафта росла на оптимізмі інвесторів, який тривав з минулого четверга, після інформації про те, що лідери країн єврозони за підсумками позачергового саміту в Брюсселі оголосили про виділення в цілому 159 млрд євро подальшої допомоги обтяженій боргами Греції.
Таким чином, 110-мільярдний пакет допомоги Греції, схвалений у травні минулого року, збільшується більш ніж удвічі. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду, а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас