Медведєв запропонував Україні та Білорусі відзначити День державності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв запропонував Україні та Білорусі відзначити День державності

Казна та Політика
313
Президент РФ Дмитро Медведєв запропонував Україні та Білорусі разом з Росією відзначити в 2012 році 1150-річчя російської державності.
"Я вважаю, що ми цілком могли б відзначити цю подію разом з нашими близькими країнами, я маю на увазі, перш за все, Україну та Білорусь. У нас спільні історичні та духовні корені", - сказав Медведєв на спільному засіданні президій Ради з культури і мистецтва та Ради з науки, технологій та освіти при президенті Росії.
"І 2012 рік є важливим роком не тільки для нашої країни, тим більше що державність наша відповідно до канонічної теорії поширювалася, що називається, з півночі - північного заходу на південь, і в цьому сенсі ми зацікавлені, щоб наші партнери взяли також у всьому цьому участь ", - додав президент, передає РІА Новини.
Керуючись указом Медведєва "Про відзначення 1150-річчя зародження російської державності", ініціативна група, що об'єднує представників російських, українських і білоруських громадських організацій, наукових інститутів, молодіжних організацій та засобів масової інформації, виступає з пропозицією організувати і провести в Росії, Білорусі та в Україні ряд заходів, приурочених до цієї події.
Ініціатори заходу вважають, що основною метою ювілейних заходів має стати зміцнення єдності братніх східнослов'янських народів у сучасних умовах, розкриття потенціалу міждержавної інтеграції на пострадянському просторі, протидія спробам фальсифікації історії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас