МЕА і Греція допомогли нафті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА і Греція допомогли нафті

Енергетика
336
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) схвалило рішення не продовжувати поставку додаткових обсягів нафті зі стратегічних запасів. Крім того, оптимізм інвесторів підсилили повідомлення про те, що влада ЄС готова надати допомогу Греції. У результаті ціни на "чорне золото" підскочили приблизно на 2%. Нафта марки WTI наблизилася до позначки 100 доларів за барель.
У червні МЕА оголосило про виділення 60 млн барелів зі стратегічних запасів країн, що входять в організацію. Організація роздрукувала запаси для зниження цін і усунення дефіциту лівійської нафти. "Ми не бачимо необхідності в додаткових поставках із запасів, оскільки ще не всі виділені обсяги надійшли на ринок", - наголошується в повідомленні агентства.
"Агентство завершило 30-денний аналіз ринку після початку поставок зі стратегічних запасів і дійшло висновку, що ринок забезпечений необхідною кількістю сировини. Також покрита нестача нафти з країн ОПЕК. Водночас, агентство продовжує моніторинг ситуації і має намір почати дії в разі відновлення дефіциту поставок", - йдеться в заяві МЕА.
Також МЕА відзначає різке зростання видобутку країн ОПЕК. За попередніми даними агентства, в червні видобуток картелю зросла до 30,03 млн барелів на добу, що вище за травневий прогноз на 840 тисяч барелів на добу. Прогноз на липень також збільшений на 150-200 тисяч барелів на добу.
"Не можу не відзначити, як я здивований тим, що бачу слово "Греція" поруч зі словом оптимізм", - пише breezinthru.
"150 доларів за барель до грудня", - сухо прогнозує DudeFromTheFuture.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас