Суд Нью-Йорка відклав розгляд позову Тимошенко до RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Нью-Йорка відклав розгляд позову Тимошенко до RosUkrEnergo

Кримінал
603
Окружний суд південного округу Нью-Йорка відклав розгляд позову Юлії Тимошенко проти компанії RosUkrEnergo і її співвласника Дмитра Фірташа на 9 вересня. Про це повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на канцелярію судді Річарда Саллівана.
Сьогодні мали відбутися перші слухання за позовом Юлії Тимошенко проти компанії RosUkrEnergo і її співвласника Дмитра Фірташа. Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорк Річард Салліван запросив Фірташа і Тимошенко з'явитися в суд 22 липня, о 11:45 за американським часом.
Раніше Тимошенко заявляла, що планує бути там. Але вона перебуває в Україні на підписці про невиїзд. Адвокат Сергій Власенко зазначав, що за законодавством США позивач не зобов'язаний бути особисто на суді, там можуть бути присутні його представники.
Як відомо, наприкінці червня Фірташ заявив, що не отримував офіційних повідомлень про позов проти нього в Нью-Йорку.
У квітні цього року колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подала до суду Нью-Йорка позов до швейцарської компанії RosUkrEnergo і її співвласника Дмитра Фірташа за звинуваченням у шахрайстві, порушенні прав людини та здирництві.
У документах, які надійшли до окружного суду Манхеттена, йдеться, що RosUkrEnergo і Дмитро Фірташ "підірвали верховенство закону в Україні", "обдурили громадян", вплинувши на рішення Стокгольмського арбітражного суду.
У 2010 році Арбітражний інститут Торгової палати в Стокгольмі прийняв рішення, яке зобов'язало НАК "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 мільярда кубометрів газу.
Наприкінці квітня 2011 року стало відомо, що "Нафтогаз України" повернув RosUkrEnergo зазначений обсяг газу
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас