ЄБРР пророкує Україні зростання інфляції і ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР пророкує Україні зростання інфляції і ВВП

Казна та Політика
571
Європейський банк реконструкції та розвитку підвищив прогноз зростання ВВП України в 2011 році на 0,5 процентного пункту - до 5%, в порівнянні з травневим прогнозом. Про це йдеться в прес-релізі банку.
"Економіка України продовжує виходити з кризи, зі зростанням, зумовленим найбільше внутрішнім попитом. У липні 2011 року парламент схвалив пенсійну реформу, що має посилити держбаланс і підтримати розвиток ринку капіталу протягом часу. Однак значні реформи енергетичного сектора - ключ до майбутнього траншу МВФ за програмою stand-by - як і раніше, стикаються з політичним опором. Інфляція залишається високою, значною мірою через наслідки нещодавніх подій на глобальному ринку енергетики і підвищенням цін на продовольство", - йдеться в релізі.
Прогноз зростання ВВП на 2012 року ЄБРР залишив без змін - на рівні 4,5%. ЄБРР також підвищив прогноз інфляції в Україні в 2011 році до 9%. Раніше аналітики очікували значення в 7,8%.
Нагадаємо, на думку ЄБРР, загострення кризи в зоні євро стане серйозною загрозою для європейських країн з ринками, що розвиваються.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас