ЄС виділить Греції 109 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить Греції 109 млрд євро

Казна та Політика
542
Лідери країн зони євро на екстреному саміті, присвяченому ситуації з борговою кризою в Греції, домовилися виділити цій країні офіційну фінансову допомогу. Сума другого кредитного траншу, що надається Греції, складає 109 млрд євро, сказано у офіційному повідомленні країн-учасниць саміту.
У ньому також йдеться про участь приватного сектора у фінансовій допомозі. Передбачається, що до 2014 р. бізнес виділить Греції в цілому близько 50 млрд євро. Крім того, кредит Греції надасть і Європейський фонд фінансової стабільності. Кошти будуть виділені за зниженою процентною ставкою 3,5% на термін від 15 до 30 років.
Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що завдяки зниженим процентним ставкам борг Греції знизиться на 12% від ВВП. Як передає агентство Reuters, він також додав, що додаткове зниження грецького боргу відбудеться за рахунок участі приватного сектору.
Відзначимо, що напередодні Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель після багатогодинних переговорів сформували єдину позицію у питанні допомоги Греції, проте їх план поки зберігається в секреті. За словами Саркозі, лідери двох країн представлять спільну пропозицію до кінця серпня ц.р.
Греції терміново потрібна нова фінансова допомога, проте європейські країни ще не домовилися щодо конкретного механізму другого пакету фінансової підтримки для Афін, а точніше параметрів участі приватного сектору в порятунку Греції. Тим часом вже відомо, що франко-німецький проект не виключає вибіркового дефолта за грецькими держоблігаціями, хоча ще недавно європейські чиновники публічно відхрещувалися від такого варіанту.
Вчора про можливість дефолту заговорив глава Єврогрупи, яка об'єднує міністрів фінансів ЄС, Жан-Клод Юнкер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас