Експерт: Через боргову кризу в Європі дешевшають "сміттєві" бонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Через боргову кризу в Європі дешевшають "сміттєві" бонди

Казна та Політика
532
Ще півтора роки тому інвестиції в "сміттєві" облігації, випущені європейськими компаніями, приносили інвесторам дохідність 75%. З початку липня "сміттєві" бонди подешевшали в середньому на 1,1% після того, як вони втратили 1,6% вартості минулого місяця через боргову кризу в зоні євро, що охопила Грецію, Ірландію та Португалію. Про це свідчать дані Bank of America Merrill Lynch.
"Враховуючи, що високоприбуткові облігації - більш ризиковий клас активів, боргову кризу та пов'язані з нею економічні страхи роблять на них більший вплив, ніж на папери інвестиційного рівня", - цитує агентство Bloomberg стратега з облігацій Royal Bank of Scotland Васант Мехта.
При цьому прибутковість "сміттєвих" облігацій, що залежить від ціни назад пропорційно, цього місяця різко зросла - 18 липня вона досягла семимісячного максимуму в 641 базисний пункт, що на 71 базисний пункт вище, ніж у держоблігацій з аналогічним терміном дії.
У першому кварталі облігації 297 європейських компаній з рейтингами нижче BBB-(Moody's) і Baa3 (S&P) принесли своїм власникам 4,1%, а в другому - лише 0,7%. При цьому в 2009 р. "сміттєві" бонди принесли своїм власникам рекордні 76,4%, а минулого року - цілком солідні 14,7%. Набагато кращі результати демонструють вкладення в німецькі бундесбонди і зобов'язання компаній з рейтингами інвестиційного рівня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас