Китай: Податкові надходження допомагають підтримувати фінансову ситуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай: Податкові надходження допомагають підтримувати фінансову ситуацію

Казна та Політика
335
Податкові надходження в бюджет Китаю виросли на 29,6% до 5 трильйонів юанів (773 мільярдів доларів США) у першій половині цього року, даючи владі країни більше місця для маневрів на тлі проблем боргів місцевої влади. У першому кварталі цього року податкові надходження зросли на 32.4% порівняно з 1 кварталом минулого року, - такі дані міністерства фінансів країни.
Стабільний економічний ріст і прибутки компаній, що зростають, допомогли посилити зростання надходжень, інфляція також зіграла свою роль в цьому, - відзначають в міністерстві. Фінансове посилення, яке змусило рейтингове агентство Standard & Poor's підвищити минулого грудня рейтинг Китаю до АА-(четвертого за значимістю інвестиційного рівня) може допомогти країні впоратися з будь-якими проблемами з банківських боргів, які почали наростати з моменту проведення стимулюючих заходів в 2008 році.
"Сильні податкові надходження повинні посилити фінансову позицію Китаю", - говорить Чянь Цзянь, економіст з Barclays Capital. - "Але зберігаються невеликі побоювання щодо зростання податкових надходжень і фінансової прибутковості, оскільки економіка продовжує рости в межах 8% -9%".
При цьому він зазначив, що "показані дані дозволяють уряду скоротити податки як для компаній, так і для приватних осіб, особливо для малого та середнього бізнесу, що може підвищити в свою чергу зайнятість і споживання".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас