Меркель: Німеччина хоче частково покрити свої додаткові потреби в газі за рахунок Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Німеччина хоче частково покрити свої додаткові потреби в газі за рахунок Газпрому

Енергетика
445
Німеччина потребує додаткових постачань газу через відмову від атомної енергетики, однак не йдеться про безконтрольне збільшення закупівель газу в "Газпрому", заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на російсько-німецькому форумі "Петербурзький діалог" у Ганновер
"У нас йдеться не про безконтрольне збільшення, але про розумне збільшення (закупівель газу), які можемо покрити за рахунок "Газпрому", - заявила вона.
Меркель підкреслила, що "це не проти "Газпрому".
За її словами, ті, потужності ядерної енергетики, що вибули, Німеччина має намір покривати не тільки за рахунок газу, а й за рахунок подвоєння використання поновлюваних джерел енергії, а також з урахуванням підвищення енергоефективності.
"Ті обсяги газу, які нам будуть потрібні, ростуть семимильними кроками", - сказала канцлер ФРН, зазначивши, що енергопотужності Німеччині становили 80 ГВт, і на ядерні станції припадало 20 ГВт - з них 8,5 ГВт відключені, таким чином, приблизно 11 ГВт потужностей ядерної енергетики залишиться.
У свою чергу, перший віце-прем'єр РФ, голова ради директорів "Газпрому" Віктор Зубков заявив, що якщо йдеться про "30-35% додаткового обсягу газу (до Німеччини, які будуть покриті "Газпромом"), то це теж непогано".
Він підкреслив, що Росія готова повністю забезпечити всі потреби європейської та, зокрема, німецької економіки в природному газі, володіючи розвіданими запасами в 33 трлн куб м газу. "В нас є довгострокові договори з європейськими країнами, в тому числі з Німеччиною, до 2030 і 2035 років. Ми можемо просто внести в них деякі поправки за обсягами. Ми забезпечимо всі необхідні обсяги для німецької економіки - і по "Північному потоку" і по "Ямал-Європа", - сказав Зубков.
Президент РФ Дмитро Медведєв додав: "Газу вистачає, не сумнівайтеся".
Як повідомлялося, нещодавно прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив про можливість будівництва III черги газопроводу "Північний потік", що йде з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас