Японія заборонила вивіз м'яса з префектури "Фукусіма" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія заборонила вивіз м'яса з префектури "Фукусіма"

Енергетика
162
Урядовий штаб з ліквідації наслідків стихії та проблем атомної енергії Японії оголосив про введення заборони на поставки яловичини з префектури Фукусіма на ринок через виявлене раніше перевищення рівня радіації в м'ясі.
Під цю заборону потрапляє близько 30 тисяч корів.
Таке рішення викликане тим, що з кінця березня і до середини липня на ринок надійшло м'ясо 554 корів, для корму яких використовувалася солома з високим вмістом радіоактивного цезію. Частина з цього м'яса потрапила до споживачів. Перевірка решток м'яса показала перевищення норм вмісту радіоактивного цезію.
Мінсільгосп Японії оголосив у вівторок про розслідування умов зберігання та використання кормів у всіх 47 префектурах. Вважається, що радіоактивні речовини скупчилися в ній через те, що після аварії на АЕС Фукусіма-1 солома зберігалася під відкритим небом.
Нагадаємо, 9 липня в партії яловичини, що поступила з префектури Фукусіма, де розташована аварійна АЕС, виявлено наявність радіоактивного цезію, що перевищує норму в шість разів.
У червні аварійна японська АЕС Фукусіма-1 знову потрапила під пильну увагу Агентства атомної та промислової безпеки Японії, що виявило витік близько 15 тонн слабкорадіоактивної води, що просочилася в ґрунт.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас