Білий дім знову обіцяє довести до кінця переговори з держборгу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім знову обіцяє довести до кінця переговори з держборгу США

Казна та Політика
778
Білий дім обіцяє не зупиняти переговорний процес з конгресом до досягнення домовленості про новий рівень стелі держборгу.
За підсумками 2011 фінансового року бюджетний дефіцит США, за прогнозами, складе близько 1,5 трлн доларів. 16 травня США подолали чергову стелю держборгу, визначену конгресом минулого року в 14,3 трлн доларів. Тепер в адміністрації є кілька тижнів, щоб уникнути дефолту, який може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Білий дім пропонує підвищити верхню межу на 2,4 трлн доларів.
"Переговори тривають, вони йдуть з четверга: президент, віце-президент, члени президентської команди зустрічаються з лідерами партій. Ці переговори тривали вчора і сьогодні, вони продовжаться доти, доки домовленість не буде досягнута", - сказав у понеділок на брифінгу в Білому домі прес-секретар президента США Джей Карні, відповідаючи на питання журналіста, чому в графіку глави держави, що постачається прес-службою Обами, нічого не говориться про переговори з держборгу, незважаючи на те що чиновники адміністрації США говорять про те, що переговорний процес не припиняється.
За словами Карні, він не готовий представити ЗМІ стенограми раундів переговорів, які пройшли минулими вихідними, а про результати майбутніх зустрічей прес-служба буде повідомляти тільки у випадку, якщо в ході переговорів будуть досягнуті якісь результати. "Зараз проходить дуже багато зустрічей (зі стелі держборгу), для того щоб інформувати про всіх і кожну з них", - зазначив Карні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас