Янукович: В Україні необхідно відновити виробництво сільськогосподарської техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В Україні необхідно відновити виробництво сільськогосподарської техніки

Аграрний ринок
425
В Україні найближчим часом має бути доопрацьована програма з відновлення виробництва сільськогосподарської техніки та проведення технічного переоснащення аграрного сектору. Відповідне завдання Президент України Віктор Янукович поставив на зустрічі в Криму міністру аграрної політики і продовольства України Миколі Присяжнюку, передає прес-служба глави держави.
"Це питання номер один, яке поставив глава держави", - підкреслив після зустрічі з Президентом України Микола Присяжнюк. Міністр зазначив, що йдеться про надзвичайно актуальне питання, оскільки недолік зернозбиральної техніки призводить до втрат при зборі зернових. Присяжнюк повідомив Президенту, що Державна продовольчо-зернова корпорація України за допомогою уряду придбала в лізинг 500 комбайнів.
За словами міністра, Президент під час зустрічі також поставив завдання розробити нову програму меліорації сільськогосподарських земель. Присяжнюк нагадав, що сьогодні в Україні зрошення вимагають більше 2 мільйонів гектарів землі.
Крім того, на зустрічі також йшлося про хід проведення земельної реформи в Україні. За словами Присяжнюка, Віктор Янукович наголосив на важливості проведення роз'яснювальної роботи з власниками земельних паїв, місцевими громадами. За словами міністра, зараз починається активне обговорення завершального етапу земельної реформи. "На початок вересня необхідно зібрати всі пропозиції та зауваження, проаналізувати їх та врахувати при розробці законопроекту про ринок землі", - сказав міністр.
Присяжнюк також доповів главі держави про хід збирання зернових в Україні. За його словами, зараз вже зібрано 14 млн т зерна. Міністр зазначив, що цього року врожайність у порівнянні з 2010 роком зросла на 15-17%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас