В Єгипті пішов у відставку міністр закордонних справ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єгипті пішов у відставку міністр закордонних справ

Казна та Політика
136
В Єгипті пішов у відставку голова міністерства закордонних справ країни Мухаммед Осман Орабі. Як повідомили представники влади, єгипетський прем'єр-міністр Ессам Шараф прийняв відставку керівника зовнішньополітичного відомства, передає РБК з посиланням на ВВС.
Представники влади також уточнили, що глава уряду призначив двох віце-прем'єрів - Хазем Беблави і Алі аль-Сілмі.
Відзначимо, що в понеділок, 18 липня, Шараф має намір почати перестановки в уряді, щоб заспокоїти демонстрантів, незадоволених повільним ходом реформ в південно-африканській державі.
Орабі очолював зовнішньополітичне відомство Єгипту всього протягом місяця: 19 червня він змінив на посту керівника МЗС Набіля аль-Арабі, яким у середині травня 2011 р. був обраний генеральним секретарем Ліги арабських держав.
Нагадаємо, новий уряд Єгипту прийшов до влади в країні в результаті державного перевороту. Колишній Президент країни Хосні Мубарак був змушений піти у відставку 11 лютого 2011 р. після майже трьох тижнів народних виступів. В ході єгипетської революції загинули понад 800 осіб, кілька тисяч отримали поранення.
Зазначимо, суд над Мубараком розпочнеться 3 серпня. Екс-главу Єгипту звинувачують в організації вбивств демонстрантів в січні 2011 р. Проти Мубарака також ведеться справа про розтрату бюджетних коштів і зловживанні владними повноваженнями в корисливих інтересах. У тому випадку, якщо його вина буде доведена, екс-главі держави загрожує смертна кара.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас