Німці домовляються з Газпромом про дешевий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці домовляються з Газпромом про дешевий газ

Енергетика
457
Провідний німецький енергетичний концерн Eon веде переговори з Газпромом про зниження цін на газ, заявив газеті Westdeutsche Allgemeine Zeitung його глава Йоханнес Тайссен.
Водночас він не виключає, що в разі необхідності до вирішення проблеми може бути підключений арбітражний суд. "Поки ми продовжимо переговори. Однак можуть виникнути ситуації, коли доведеться вирішувати спірні питання", - сказав Тайссон. При цьому він додав, що Eon не залежить тільки від поставок Газпрому.
Глава Eon зазначив, що концерн не веде пошуки нових партнерів. "Ми не шукаємо стратегічних партнерів, проте співпраця в реалізації окремих проектів цілком допустима", - цитує Тайессена Deutsche Welle. За його словами, така взаємодія можлива, наприклад, у сферах видобутку газу і використання сили вітру для виробництва електроенергії.
Раніше цього тижня конкурент Eon німецький концерн RWE уклав угоду про тісну співпрацю з Газпромом. Партнери, зокрема, мають намір обговорити можливість створення спільного підприємства, до якого увійшли б чинні і майбутні вугільні та газові електростанції, розташовані в Німеччині, Великобританії та країнах Бенілюкс.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас