Чавес частково розподілить свої повноваження з управління країною між соратниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес частково розподілить свої повноваження з управління країною між соратниками

123
Президент Венесуели Уго Чавес частково розподілить свої повноваження з управління країною між соратниками. Виступаючи по національному телебаченню, венесуельський лідер повідомив, що частину своїх обов'язків передає віце-прем'єру країни Еліасу Хоа. Він буде курирувати питання переказу бюджету урядовим міністерствам, президентським комісіям, а також ряд питань бізнесу, передає РБК. У свою чергу міністр планування та фінансів Венесуели Хорхе Джорданом теж отримав ряд нових обов'язків.
Нагадаємо, національна асамблея Венесуели схвалила запит Президента країни Чавеса на від'їзд на Кубу для продовження лікування. Одноголосно вирішили, що глава держави може покинути країну для проходження хіміотерапії в Гавані. Дебати з питання були палкими - прихильники опозиції погоджувалися, що у Президента є право отримати медичну допомогу, однак вони протестували проти того, щоб Чавес залишався при владі, перебуваючи за кордоном.
Раніше стало відомо, що Президент Венесуели повертається на Кубу для проходження наступного етапу лікування раку. На Кубі Чавес планує пройти курс хіміотерапії.
10 червня 2011 р. Чавесу на Кубі була зроблена операція з видалення абсцесу в тазу. Пізніше кубинські лікарі видалили ракові клітини з організму венесуельського лідера. При цьому не уточнювалося, який вид раку виявлений у голови південноамериканської держави.
Чавес повернувся до Венесуели 4 липня 2011 р., проте досі не вщухають розмови про стан його здоров'я і про можливість управління країною після проведеної операції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас