Клюєв розповів про успіхи у сфері ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв розповів про успіхи у сфері ЖКГ

Казна та Політика
275
Введення регулятора - це складова і базова частина реформи галузі ЖКГ. Комісія стане ефективним інструментом контролю якості та цін на послуги в області. Так вважає перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв. Про це він сказав, коментуючи Указ Президента України Віктора Януковича про створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України, повідомили в прес-службі політика.
"Те, що нова влада взялася за реформу ЖКГ - показово. Адже стан цієї галузі миттєво відображається на щоденній якості життя, умовах побуту всіх 45 мільйонів громадян", - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.
За його словами, попередня влада не змогла цього зробити, хоча декларувала це протягом тривалого часу. "Реформа ЖКГ мала всі шанси стати найбільш непопулярною, не випадково попереднім урядом вона була відкладена у "довгий ящик". Завдяки ретельному, але рішучого підходу нової влади, ця реформа стає реальністю", - зазначив А. Клюєв.
"Ми реально розчищаємо "авгієві стайні", змінюємо всю систему, починаючи зі сфери ЖКГ. Саме тут починається модернізація країни. Але місцева влада і самі громадяни повинні чітко розуміти, що тільки за їх активної участі, разом ми зможемо створити комфортні умови для життя в нашій країні, - заявив він.
Нагадаємо, 8 липня Президент України Віктор Янукович своїм указом створив Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України. Згідно з документом, комісія буде встановлювати тарифи на комунальні послуги відповідно до порядків формування таких тарифів і процедур їх встановлення, затверджених Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ), до схвалення комісією нормативно-правових актів з питань формування та встановлення тарифів на комунальні послуги.
У середу на селекторній нараді за участю представників міністерств і відомств і керівників усіх регіонів Андрій Клюєв доручив главам обласних адміністрацій при роботі над проектами місцевих бюджетів на фінансування ЖКГ звернути особливу увагу. Він запевнив, що буде особисто перевіряти наявність на місцях чітких планів з модернізації цього сектору на наступний рік.
Перший віце-прем'єр-міністр доручив керівникам усіх регіонів до кінця серпня втілити в життя всі документи, які були напрацьовані урядовою робочою групою з проведення реформи у житлово-комунальному господарстві - рішення Кабінету Міністрів і законодавчі акти, схвалені Верховною Радою України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас