Греф: "Сбербанк" РФ не планує зупинятися на придбання Volksbanken International — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: "Сбербанк" РФ не планує зупинятися на придбання Volksbanken International

347
"Сбербанк" (Росія) не планує зупинятися на придбання Volksbanken International (VBI). Про це повідомив на прес-конференції голова "Сбербанку" Герман Греф, передає РБК. "На цьому наші амбіції не зупиняються, будемо рухатися далі. Для нас цікаві Туреччина і Польща", - сказав Греф.
За його словами, покупка Volksbanken розглядається як перехід на ринок Центральної і Східної Європи. На питання журналістів, чи може "Сбербанк" почати операції в Європі на основі Volksbanken, він відповів: "Я не думаю, що це може статися найближчими роками". Нагадаємо, "Сбербанк Росії" підпише юридично зобов'язуючі документи з акціонерами Volksbanken до кінця липня 2011 р. За словами Грефа, йдеться про придбання 100% акцій Volksbanken International.
Австрійська банківська група Osterreichischen Volksbanken виставила на продаж 51% акцій свого підрозділу Volksbank International, а також афілійований з ним лізинговий бізнес в грудні 2010 р. Спочатку Volksbanken планував виручити від продажу пакета до 1,8 млрд євро, однак орієнтовна ціна продажу поступово знижувалася. Інформація про інтерес "Сбербанку" до VBI з'явилася на початку 2011 р. Минулого місяця джерела повідомили, що "Сбербанк" може заплатити за актив 700-750 млн євро. Джерела агентства Reuters повідомили, що розмір угоди склав 590 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас