США заявили про офіційне визнання легітимності опозиційного уряду Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заявили про офіційне визнання легітимності опозиційного уряду Лівії

Казна та Політика
170
США офіційно визнали легітимність опозиційного уряду Лівії, що базується в Бенгазі.
Відповідне оголошення зробила в Стамбулі держсекретар США Хілларі Клінтон, що бере участь у черговому засіданні міжнародної контактної групи з Лівії, передає РБК.
"До того як в Лівії буде засновано перехідний уряд, Сполучені Штати будуть вважати Національну перехідну раду Лівії законною владою країни", - наводить Reuters заяву Клінтон.
Раніше сьогодні міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні повідомив, що міжнародна контактна група як єдиний орган погодилася визнати легітимність перехідного ради Лівії. Це рішення буде включено в підсумкову декларацію стамбульського засідання, яка буде опублікована пізніше сьогодні.
Перехідна національна рада Лівії була заснована 27 лютого 2011 р. в Бенгазі на сході країни. Нею керує Мустафа Абд-аль-Джаліль, колишній міністр юстиції Лівії. 5 березня 2011р. цей орган проголосив себе єдино легітимним на лівійської території. Таким його визнали влади понад 20 країн, половина з яких - європейські (зокрема, Франція, Німеччина та Італія).
Нагадаємо, в лютому 2011 р. у Лівії спалахнула громадянська війна, яка розколола країну на захід, де взяли верх прихильники лідера Лівійської революції Муаммара Каддафі, і схід, контрольований заколотниками. 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію, яка забороняє літакам армії уряду Лівії здійснювати польоти над територією країни. Потім в лівійський конфлікт втрутилася міжнародна коаліція, яка почала наносити авіаудари по військовим і промисловим об'єктам, що перебувають під контролем сил Каддафі. Через деякий час командування коаліцією перейшло до НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас