Німецький колекціонер купив картину Гольбейна за 50 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький колекціонер купив картину Гольбейна за 50 млн. євро

156
Німецький підприємець, меценат і колекціонер Райнхольд Вюрт придбав шедевр Північного Відродження, знамениту картину Ганса Гольбейна Молодшого "Мадонна сім'ї Майер" ("Дармштадтська мадонна"), заплативши за неї більше 50 млн. євро (70 млн. дол)
Експерти назвали цю угоду найбільшою на німецькому арт-ринку, а саму картину - найважливішою з усіх, проданих у Німеччині після Другої світової війни, повідомляє openspace.ru з посиланням на Bloomberg.
Серед претендентів на твір Гольбейна також були лос-анджелеський Музей Гетті і один з найбільших музеїв Німеччини, Штеделевський художній інститут у Франкфурті-на-Майні, який не зміг запропонувати за "Дармштадтську мадонну" більше 40 млн. євро.
Картина, написана в 1525-1526 роках на замовлення бургомістра Базеля Якоба Майера і яка належала спадкоємцям Великого герцога Гессенського і Рейнського Ернста Людвіга, з 2003 року виставлялася в Штеделевському художньому інституті.
За словами його директора Макса Холляйн, новий власник "Дармштадтської мадонни" дав принципову згоду і надалі надавати картину для експонування у франкфуртському музеї.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас