Гендиректор Nord Stream увійде до ради директорів "Роснафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор Nord Stream увійде до ради директорів "Роснафти"

Енергетика
169
Генеральний директор Nord Stream AG Маттіас Варніг увійде до ради директорів "Роснафти". На посаді незалежного директора він замінить керівника Росмайна Юрія Петрова, останнього держчиновника в раді директорів компанії, повідомляє РБК daily.
Розпорядження про нове призначення Маттіаса Варніга прем'єр-міністр Володимир Путін підписав 30 червня. В "Роснафті" він стане незалежним директором. Позачергові збори акціонерів, після якого Варніг займе місце в раді, відбудеться 13 вересня. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков від коментарів з приводу нового призначення відмовився.
У прес-службі "Роснафти" повідомили, що досвід роботи Маттіаса Варніга в банківських, фінансових структурах буде корисний для компанії і знайде своє застосування. Але "кардинальних змін з приходом нового незалежного директора не відбудеться", запевнили в "Роснафти".
У західних ЗМІ не раз лунала думка, що Маттіас Варніг зобов'язаний своєю кар'єрою в Росії знайомству з Володимиром Путіним ще з часів роботи в розвідці НДР (1980-і роки). Сам Варніг стверджує, що познайомився з прем'єром тільки в жовтні 1991 року.
У російській бізнес-середовищі Маттіас Варніг вперше став фігурувати в 1993 році, коли взявся за створення в країні дочірнього підрозділу Dresdner bank. У 2005 році він зайняв пост генерального директора North European Gas Pipeline Company (зараз Nord Stream AG) на запрошення "Газпрому". У 2007 році він став незалежним членом наглядової ради банку "ВТБ", а в 2008-му увійшов до ради директорів банку "Росія".
З 2005 року Маттіас Варніг робив кілька спроб увійти до ради директорів "Газпрому", у тому числі в червні цього року. Але жодна з них не була успішною.
Маттіас Варніг, як володар хороших зв'язків на європейському ринку, допоміг би реалізації планів компанії м'якої експансії європейського енергетичного ринку, вважає провідний експерт Центру політичної кон'юнктури Дмитро Абзалов. На думку старшого аналітика ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Віктора Маркова, нове призначення в раду директорів "Роснафти" може означати більш активний розвиток газового напряму діяльності компанії в майбутньому і стане першим кроком на шляху залучення до участі в компанії іноземних фахівців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас