Apple виплатив першу компенсацію користувачеві iPhone за збір даних про його місце перебування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple виплатив першу компенсацію користувачеві iPhone за збір даних про його місце перебування

359
Підрозділ Apple Inc в Південній Кореї виплатило компенсацію користувачеві смартфона iPhone за несанкціонований збір даних про його місце перебування. Apple Korea погодилася виплатити один мільйон вон (946 дол) як компенсацію юристу Кім Хен-суку відповідно до судових ухвал, що вийшли у травні. Про це Reuters заявили дві посадові особи районного суду Чханвоне.
Юридична фірма позивача Mirae Law повідомила, що Apple здійснила платіж минулого місяця. Apple в Сеулі не була доступна для негайних коментарів.
Mirae Law також зазначила, що зараз готує груповий позов до Apple за несанкціонований збір даних. Сайт зі збору підписів для групового позову був створений, однак "звалився" через інтенсивний трафік.
У травні Apple представила оновлення для програмного забезпечення, що дозволяє користувачам самостійно контролювати збір даних про місце перебування.
Інформація про те, що смартфон Apple iPhone відстежує координати місця розташування своїх користувачів і зберігає їх протягом року спонукала почати нову перевірку зв'язку між локаційним даними і конфіденційністю.
Тоді ж у травні американські конгресмени звинуватили представників технологічної індустрії в експлуатації даних про місце перебування в маркетингових цілях без отримання на те належної згоди з боку користувачів телефонів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас