Британські університети підвищують вартість навчання в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські університети підвищують вартість навчання в 3 рази

738
Тисячі університетських місць перебувають в небезпеці через зростання кількості університетів, які мають намір з наступного року стягувати плату в 9 тис. фунтів.
У Британії в 2012 році середня вартість навчання складе 8393 фунта - це приблизно на 900 фунтів більше, ніж прогнозували чиновники міністерства освіти, коли пропонували уряду збільшити вартість навчання у вузах в три рази - з 3 до 9 тис. фунтів.
Аналітики не виключають, що через скорочення кількості студентів уряду доведеться шукати додаткові 2 млрд фунтів на фінансування університетів, які недоберуть студентів.
Згідно з прогнозами, через зростання вартості навчання близько 200 тис. молодих людей не надійдуть у вищу школу вже цього року. Проте до наступного року два з трьох британських університетів будуть стягувати максимальну вартість за навчання (9 тис. фунтів) на більшості факультетів, пише Daily Mail.
Торік британський уряд дозволив вузам з 2012 року в три рази - з 3 до 9 тис. фунтів - підняти вартість навчання. Автори законопроекту стверджують, що це вимушений захід, оскільки грошей у скарбниці на вузи більше немає. Законопроект передбачає, що університети не зможуть брати плату авансом: студенти вчитимуться в борг, який почнуть віддавати лише після отримання диплома та влаштування на роботу з мінімальною заробітною платою розміром 21 тис. фунтів на рік. Якщо ж цього не станеться, то віддавати борг вони не стануть.
Уряд розраховував, що максимальна плата в 9 тис. фунтів буде тільки у виняткових випадках. Але практично всі найпопулярніші університети Великобританії оголосили про те, що з наступного року підвищать плату за навчання у три рази.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас