Мінагропром: Процедуру реєстрації земельних ділянок спрощено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропром: Процедуру реєстрації земельних ділянок спрощено

Аграрний ринок
858
В Україні спрощено процедуру реєстрації земельних ділянок. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий.
За його словами, ухвалення Верховною Радою закону "Про земельний кадастр" вводить "принципово нові правила і вирішує багато проблем в аграрному секторі".
Як повідомляє прес-служба міністерства, Безуглий також зазначив, що закон передбачає спрощену процедуру реєстрації земельної ділянки фізичними та юридичними особами. Аналіз документів буде проводитися виключно районними або міськими територіальними органами. При цьому законом визначено, що земельна ділянка в земельному кадастрі має бути зареєстрована протягом 14 робочих днів з моменту подання всіх необхідних документів.
"Сама реєстрація максимально спрощена, і вона, власне, зводиться до присвоєння земельній ділянці кадастрового номера", - підкреслив він.
Заступник міністра також відзначив, що перелік документів чітко прописаний, і ніхто з чиновників на місцях не може вимагати якихось додаткових документів. Також визначається перелік осіб, які можуть ініціювати внесення змін до відомостей: це або власники земельної ділянки, або користувачі.
Крім того передбачено відмову від державних актів на паперових носіях як основного документа, який буде засвідчувати право приватної власності. Замість цього будуть використовуватися електронні носії, щоб засвідчити право користування земельною ділянкою. "Ця норма запроваджується з 1 січня 2013 року. Всі особи, хто отримав державні акти, можуть ними користуватися нарівні з новими правилами реєстрації", - зазначив перший заступник міністра.
Крім того, за словами Безуглого, закон передбачає обов'язкове відображення відомостей державного земельного кадастру в мережі Інтернет і вільний доступ до нього (за винятком конфіденційних відомостей).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас