Соціальна мережа "Вконтакте" відмовляється від власної платіжної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціальна мережа "Вконтакте" відмовляється від власної платіжної системи

542
Соціальна мережа "Вконтакте" відмовляється від власної платіжної системи, повідомляє прес-служба компанії в четвер.
"Вимоги нового закону "Про національну платіжну систему" накладають на соціальну мережу велика кількість зобов'язань, які нам виконувати недоцільно: створення додаткових юридичних осіб, отримання ліцензій, звітності та інші вимоги. До цього виявилися готові тільки ті, для кого платіжний бізнес є профільним. Тому ми вирішили закрити свою платіжну систему", - коментує схвалене рішення заступник генерального директора "ВКонтакте" Ілля Перекопський.
Ліквідація платіжної системи буде проходити в кілька етапів. Спочатку адміністрація закриє сервіс бажань, який дозволяв користувачу вибрати для себе подарунки, які могли для нього придбати його друзі. Однак протягом ще місяця користувачі зможуть оплачувати внутрішньою валютою соціальної мережі товари в онлайн-магазинах, які є партнерами ресурсу. Потім від платіжної системи будуть відключені всі інтернет-магазини. У компанії відзначають, що закриття платіжної системи торкнеться невеликої кількості користувачів (менше 1%).
При цьому, оплачувати інші послуги соціальної мережі (таргетовану рекламу, додаткові функції в іграх і додатках) користувачі зможуть за допомогою платіжних терміналів та банківських карт. Так, на початку червня 2011 року адміністрація "ВКонтакте" дозволила користувачам прив'язувати банківські картки до акаунтів у соціальній мережі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас