Тігіпко: Економіка України стрімко відновлюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Економіка України стрімко відновлюється

Казна та Політика
5082
Віце-прем'єр міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє про прискорення відновлення української економіки.
"Спільними зусиллями влади та бізнесу забезпечено прискорене післякризове відновлення економіки. Промислове виробництво цього року зросло на 8,5%. Звідси - зменшення безробіття, підвищення попиту на кваліфіковану робочу силу, зростання зарплати і відрахувань до Пенсійного фонду", - прокоментував він оприлюднені показники діяльності Пенсійного фонду у першому півріччі, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".
Він зазначив, що зростання власних надходжень фонду склав 21,1% в порівнянні з таким же періодом минулого року, а доходи перевищили 66 млрд гривень, що навіть більше, ніж планувалося.
"Немарними виявилися і заходи в боротьбі з тіньовою економікою. Зокрема, тепер ПДВ автоматично відшкодовується тільки підприємствам, на яких середня зарплата більш ніж у два з половиною рази вища за мінімальну. Це спонукало багатьох власників підвищити офіційну зарплату співробітників", - повідомив віце-прем'єр.
За словами Тігіпка, важливим етапом пенсійної реформи стануть заходи з "осучаснення" пенсій, які дозволять вже найближчим часом підняти виплати більше 60% українським пенсіонерам мінімум на 100 гривень. "Але це лише початок. Нам належить запустити накопичувальну пенсійну систему і провести через парламент закони про легалізацію заробітних плат і робочих місць. Тільки так ми зможемо забезпечити підвищення рівня життя українців", - підсумував він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас