Суддя Луценка не відправив хабарника за ґрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддя Луценка не відправив хабарника за ґрати

Кримінал
774
Суддя Сергій Вовк відпустив чиновника, звинуваченого в отриманні хабара в 140 тисяч гривень.
Як пише "Дело", Печерський районний суд Києва виніс вирок заступнику начальника управління Державного управління охорони навколишнього середовища в Київській області, який визнаний винним в отриманні хабара.
Але замість тюремного ув'язнення хабарник відбувся випробувальним терміном і конфіскацією майна. Суддя Вовк, відомий тим, що веде також справу екс-міністра Юрія Луценка, відпустив чиновника на волю.
Чиновник попався на хабарі за згоду видати документи на земельні ділянки площею 44 гектра, на території Любарецької сільради Бориспільського району Київської області.
Чиновник просив хабар у вигляді 22 тисяч доларів, а потім погодився на 140 тисяч гривень.
Гроші були передані через посередника.
Варто зазначити, що суддя Сергій Вовк виправдав дії представника чиновника, який передавав документи і отримував гроші. Нібито слідчими не було доведено, що він знав про вміст папки, в якій були проекти з узгодженими землевідведенням - він просто виконував прохання заступника начальника держуправління охорони навколишнього середовища.
Водночас суд кваліфікував факт отримання грошових коштів представником замначальника держуправління як спосіб отримання хабара останнім.
Сергій Вовк порахував, що доказів провини замначальника держуправління охорони навколишнього природного середовища в Київській області в одержанні хабара достатньо.
Чиновник визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України, і йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років з позбавленням права обіймати посади в органах влади, державного управління та місцевого самоврядування, правоохоронних органах строком на три роки, з конфіскацією всього майна.
При цьому суддя застосував ст.75 КК України, на підставі якої звільнив чиновника від призначеного основного покарання (ув'язнення) з випробувальним терміном на 3 роки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас