Росія дозволила ввезення овочів з шести країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія дозволила ввезення овочів з шести країн ЄС

Аграрний ринок
168
Росія з понеділка дозволила ввезення овочів з Чехії і Греції на основі сертифікатів безпеки, повідомив Росспоживнагляд.
Росспоживнагляд, виконуючи домовленості з Європейською комісією про особливий режим допуску європейських овочів на російський ринок, вивчає інформацію країн про компетентні органи і лабораторії, які видають сертифікати про відсутність в партіях овочів E.Coli.
"З 11 липня 2011 р. дозволяється ввезення на територію Російської Федерації та обіг на території Російської Федерації овочевої продукції виробництва Чехії і Греції на основі сертифікатів, що гарантують їх безпеку", - йдеться в повідомленні відомства.
Таким чином, в даний час дозволено ввезення овочевої продукції з шести країн ЄС: Іспанії, Нідерландів, Бельгії, Данії, Чехії та Греції.
Росспоживнагляд 2 червня заборонив ввезення до Росії овочів з Євросоюзу через поширення кишкової інфекції, але минулого тижня імпорт овочів з Нідерландів, Бельгії, Данії та Іспанії був дозволений в особливому режимі.
Особливий режим допуску овочевої продукції ЄС на російський ринок буде діяти до повного припинення розповсюдження в європейських країнах захворювання, викликаного ентерогеморагічною бактерією Escherichia coli.
Нагадаємо, сьогодні Україна заборонила ввезення продукції рослинного походження з країн Європейського Союзу без офіційного підтвердження проведення досліджень на бактерії групи кишкової палички.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас