Японія не виключає експлуатації реакторів "Фукусіми", якщо вони пройдуть першу фазу стрес-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія не виключає експлуатації реакторів "Фукусіми", якщо вони пройдуть першу фазу стрес-тестів

Енергетика
190
Реактори атомного комплексу "Фукусіма" можуть знову бути введені в експлуатацію, якщо вони пройдуть першу фазу двоступеневих стрес-тестів, повідомили сьогодні представники японського уряду. У той же час вони не уточнили, на який час заплановано проведення цих стрес-тестів, у зв'язку з чим занепокоєння щодо енергопостачання північно-східних районів Японії в літні місяці поки зберігається, передає РБК з посиланням на Reuters.
Зазначимо, що можливість введення реакторів аварійної "Фукусіми" в експлуатацію розглядається у зв'язку з важливістю цієї та інших АЕС для економіки країни. Одночасно уряд Японії прагне утримати оператора "Фукусіма" - компанію TEPCO - "на плаву", у зв'язку з тим, що підконтрольні компанії атомні комплекси забезпечують електроенергією регіон, який забезпечує 40% японського ВВП (TEPCO забезпечує електроенергією регіон Канто, префектуру Яманасі і східну частину префектури Сідзуока).
Минулого тижня японська влада заявила, що має намір провести стрес-тести всіх АЕС на території країни, що викликало паніку серед представників сектора. Після трагедії 11 березня 2011 р. уряд країни прийняв рішення перевірити стійкість всіх атомних комплексів до різного роду стихійних лих - сильних землетрусів (магнітудою 9 і 15-метрових цунамі).
Нагадаємо, землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, вибухів і декількох витоків радіації на цьому підприємстві. В результаті тисячі людей були евакуйовані з прилеглих до АЕС територій. Перед офісом TEPCO в Токіо проходили акції протесту: демонстранти вимагали виплати компенсацій у зв'язку з аварією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас