Нафта дешевшає на тлі побоювань з приводу зниження попиту на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі побоювань з приводу зниження попиту на сировину

Енергетика
378
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок на тлі побоювань інвесторів з приводу того, що попит на сировину може знизитися внаслідок слабких даних по ринку праці США, опублікованих у п'ятницю. Про це свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 09:20 мск знизилася на 0,5 долара, або на 0,52%, - до 95,7 за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,87 долара, або на 0,74%, - до 117,46 за барель.
За даними Міністерства праці США, рівень безробіття в країні збільшився до 9,2% у червні поточного року, а нових робочих місць в несільськогосподарських галузях було створено 18 тис. Дані виявилися гіршими від прогнозів: експерти не очікували підвищення рівня безробіття з травневих 9,1% і більш відчутного приросту робочих місць в 105 тис.
Учасники торгів з песимізмом сприйняли подібну статистику, очікуючи, що сповільнення темпів відновлення американської економіки знизить попит на нафту. "Високий рівень безробіття скоротить попит. Прогноз на другу половину року виглядає не дуже райдужно", - говорить економіст National Australia Bank Ltd. в Мельбурні Бен Уестмор (Ben Westmore), якого цитує агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас