Обама: США чекає довгий шлях до економічного відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: США чекає довгий шлях до економічного відновлення

Казна та Політика
284
Сполученим Штатам доведеться пройти ще довгий шлях, поки економіка повністю відновиться і середній клас зможе зітхнути спокійно, заявив у п'ятницю президент США Барак Обама, коментуючи дані щодо безробіття за червень.
Рівень безробіття в США в червні незначно зріс у порівнянні з травнем і склав 9,2%, при цьому число робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки збільшилася на 18 тис., свідчать дані бюро статистики Міністерства праці США.
Таким чином, статистика виявилася гіршою від прогнозів. Експерти, опитані інтернет-порталом dailyFX.com, вважали, що безробіття в США в червні збережеться на травневому рівні в 9,1%. При цьому вони очікували значно більшого приросту робочих місць в несільськогосподарському секторі економіки - на 105 тис.
Число безробітних в США за підсумками червня склало 14,1 млн осіб, збільшившись з травневого показника в 13,9 млн.
"Сьогоднішня доповідь підтверджує, що нам потрібно пройти ще довгий шлях, щоб дати людям можливість відчути себе в безпеці, як вони того заслуговують", - сказав Обама. "Очевидно, що наша економіка не виробляє достатньої кількості робочих місць для тих, хто шукає роботу", - додав він.
Глава держави підкреслив, що його найперший обов'язок - стежити за тим, щоб адміністрація робила все для відновлення економіки і боротьби з безробіттям.
Під кінець свого виступу Обама знову повернувся до теми підвищення стелі держборгу - однієї з головних тем, що обговорюються зараз у Вашингтоні. Він підкреслив, що представники адміністрації та обох партій в конгресі готові до компромісу і повинні якомога швидше подолати існуючі глибокі розбіжності задля майбутнього американського народу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас