Експерт: Неприйняття пенсійної реформи могло призвести до банкрутства країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Неприйняття пенсійної реформи могло призвести до банкрутства країни

Казна та Політика
617
Неприйняття пенсійної реформи могло призвести до банкрутства країни. Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
"Наслідки впровадження пенсійної реформи для України будуть позитивними. Головне, щоб до людей прийшло усвідомлення, що потрібно думати не тільки про свою вигоду, а й про становлення національної економіки, нехай і в довгостроковій перспективі", - вважає експерт. Він додав, що пенсійна реформа може принести політичні очки її автору - віце-прем'єру Сергію Тігіпку. "Те, що він так послідовно і наполегливо домагався прийняття цієї реформи, у майбутньому може додати йому в рейтингу 4-5 відсотків. Але це в тому випадку, якщо люди побачать на практиці позитивні зміни від реформи", - говорить він.
Нагадаємо, вчора після десятигодинного розгляду Верховна Рада прийняла проект закону про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи. Весь цей час в залі був віце-прем'єр і міністр соцполітики Сергій Тігіпко. Законопроект підтримали 248 депутатів. Документом підвищено пенсійний вік для жінок до 60 років, а також страховий стаж до 30 років - для жінок і 35-ти - для чоловіків. Розмір максимальної пенсії обмежується на рівні 10 мінімумів для непрацездатних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас