Присяжнюк: Договори оренди землі залишаться чинними після введення ринку земель сільгосппризначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Договори оренди землі залишаться чинними після введення ринку земель сільгосппризначення

Аграрний ринок
353
Всі існуючі договори оренди землі залишаться чинними після введення ринку земель сільськогосподарського призначення. Про це сьогодні під час робочої поїздки до Криму повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. За словами Присяжнюка, орендарі також зможуть використовувати право оренди як заставу при отриманні кредитів.
Міністр наголосив на важливості збереження існуючих правовідносин у сфері оренди сільгоспземель. "Наша задача при завершенні земельної реформи - не порушити ту систему виробництва, яка вже склалася. Дуже важливо зберегти існуючий баланс, щоб гарантувати обсяги виробництва і розвиток аграрного сектора", - зазначив Присяжнюк.
За словами міністра, після введення ринку землі не тільки у власників паїв, а й у орендарів з'являться нові можливості для залучення інвестицій у виробництво, оскільки земельна реформа передбачає можливість використання права оренди земельної ділянки як застави при отриманні банківського кредиту. "Ми повинні завершити земельну реформу таким чином, щоб орендарі могли право оренди закласти в банк", - сказав міністр.
Крім того, Присяжнюк повідомив, що передбачається введення довгострокових договорів оренди терміном до 50 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас